Sarmale

Să gătim românește!

Rețetă simplă de mămăligă

Ne plac sarmalele foarte mult. Dar ce ar fi sarmalele fără nelipsita mămăliga tradiționala. Avem mai jos o rețeta simpla de preparat acasă simplu si ușor:

Ingrediente:

 • 500 g de mălai (făină de porumb)
 • 1,5 litri de apă
 • 1 linguriță de sare

Instrucțiuni:

 1. Într-o cratiță mare, adăugați apa și sarea și puneți-o pe foc mediu. Așteptați să ajungă apa la punctul de fierbere.
 2. În timp ce așteptați ca apa să fiarbă, pregătiți mălaiul. Puteți alege mălaiul obișnuit sau mălaiul cu granulație mai fină, în funcție de preferințe.
 3. Când apa a ajuns la punctul de fierbere, reduceți căldura la minim. Luați o mână de mălai și presărați-l treptat în apă, amestecând în continuu cu o lingură de lemn sau cu un tel pentru a evita formarea de cocoloașe.
 4. Continuați să adăugați mălai în apă treptat, amestecând în mod constant pentru a obține o compoziție omogenă. Asigurați-vă că nu se formează cocoloașe mari de mălai.
 5. După ce ați adăugat toată cantitatea de mălai, continuați să amestecați în mamaliga timp de aproximativ 30 de minute. Aceasta este etapa în care mălaiul se va găti complet și mamaliga va începe să se desprindă de pe pereții cratiței.
 6. După 30 de minute de gătire și amestecare constantă, mamaliga ar trebui să fie gata. Ar trebui să aibă o consistență groasă și cremoasă, fără a fi prea apoasă sau prea tare.
 7. Opțional, puteți adăuga bucăți de unt sau brânză proaspătă în mamaliga fierbinte și amestecați până când se topesc și se integrează.
 8. Scoateți cratița de pe foc și lăsați mamaliga să se odihnească timp de câteva minute înainte de a o servi. Astfel, se va mai întări puțin.

Mamaliga se servește de obicei caldă, alături de diverse preparate tradiționale românești precum brânza, smântâna, slănina sau sarmalele. Poftă bună!

Rețetă simplă de sarmale cu carne de porc

Rețetă simplă de sarmale cu carne de pui

Rețetă simplă de sarmale de post

Share:
Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *