Iată o rețetă simplă pentru ardei umpluți cu carne de pui:
Ingrediente:
- 6 ardei grași (preferabil roșii, dar pot fi și alte culori)
- 500 de grame de carne de pui mărunțită
- 1 ceapă medie, tocată fin
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 150 de grame de orez
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 conservă de roșii tocate (sau 400 de grame de roșii proaspete tocate)
- 1 lingură de pastă de tomate
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță de boia de ardei dulce
- 1 linguriță de cimbru uscat
- Sare și piper după gust
- 500ml supă de pui sau apă
- 50 de grame de brânză (opțional, pentru a presăra deasupra)
Instrucțiuni:
- Spălați ardeii grași și tăiați-le capacul (partea de sus). Scoateți semințele și membranele din interior. Dacă ardeii au o bază neuniformă, tăiați-o puțin pentru a-i stabiliza în vasul de copt.
- Într-un castron, amestecați carnea de pui mărunțită cu ceapa tocată, usturoiul zdrobit și orezul. Condimentați cu sare, piper și cimbru. Amestecați bine până când toate ingredientele se combină.
- Umpleți fiecare ardei cu amestecul de carne și orez. Încercați să nu-i umpleți prea mult, deoarece orezul va crește în timpul gătirii.
- Într-o oală sau cratiță adâncă, adăugați uleiul de măsline și căliți puțin ardeii umpluți, până când se rumenesc ușor pe toate părțile.
- Într-un bol separat, amestecați roșiile tocate, pasta de tomate, zahărul, boiaua de ardei dulce, sare și piper după gust. Turnați sosul de roșii peste ardei.
- Adăugați supa de pui sau apa în oală până când ardeii sunt acoperiți. Lăsați să fiarbă la foc mediu timp de 30-40 de minute sau până când ardeii sunt moi și umplutura este gătită.
- Dacă doriți, presărați brânza deasupra ardeilor umpluți și lăsați-o să se topească puțin înainte de a servi.
Ardeii umpluți cu carne de pui sunt savuroși și se pot servi cu o salată proaspătă sau garnitură de cartofi sau orez. Poftă bună!